Vezérlés csere stresszmentesen

Nem vagyok egy műszaki zseni, így ezeket a dolgokat mindig szerettem olyanokra bízni, akik értenek jobban hozzá, mint én. Amikor megvettem az első autómat, apukám rendezett körülötte mindent, ami a műszaki állapotával kapcsolatos, ő vitte szerelőhöz, rendszeresen átnézte az autóm stb. A mai napig nagyon hálás vagyok ezért neki, hiszen ez nem lett volna kötelessége, mégis megtette. Azóta már eltelt jó pár év, én elköltöztem otthonról, így kénytelen vagyok mindent magamnak intézni, amit korábban apukám intézett nekem. Természetesen nem várhatom el tőle, hogy egész életében nekem ugráljon. Viszont továbbra sem magam oldom meg a feladatokat, hanem tudtam, hogy kell találnom egy olyan szerelőműhelyt, akik megbízhatóak, és az autóm nyugodt szívvel rájuk tudom bízni. Szerencsére meg is találtam a megfelelő helyet a metaautoszerviz.hu személyében. Itt nem kell aggódnom, hogy engem, mint laikus nőt esetleg átvernek, mert sajnos sok helyen ez a gyakorlat, kihasználják, hogy az ember nem annyira jártas egy témában.

Először vezérlés csere ügyében kellett őket felkeresnem. Bevallom, ennél többet én se nagyon tudtam, csak észben tartottam, hogy bizonyos kilométerenként ezt ki kell az autókban cserélni, és pont eljött az ideje. Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy a metaautoszerviz.hu oldalán lehet kicsit bővebben olvasni erről az eljárásról és arról, hogy ez náluk hogyan is zajlik le. Ott olvastam, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi is pontosan a vezérlés, ezért azt sem tudják, hogy rendszeres időközönként ki kell cserélni. Ezt én is alá tudom támasztani. Pedig ez egy nagyon fontos alkatrész, mert ez köti össze a vezérműtengelyt és a főtengelyt. Azt is fontos észben tartani, hogy nem lehet nagy általánosságban beszélni a vezérlés cseréről, mert háromféle vezérlést különböztetünk meg. Van a láncos, a szíjas és a fogaskerék áttételes. Ha vezérlés cseréről beszélünk, akkor általában nem csak a szíj, illetve a lánc cseréjéről van szó, hanem más egyéb alkatrészeket is ki kell cserélni ezekkel együtt. Viszont itt megemlítendő, amit lehet olvasni a vállalat honlapján, hogy az általuk beszerelt alkatrészekre garancia van, legyen szó akár gyári, akár utángyártott termékről. A garancia ideje 6 hónap.

A vezérlés csere árai ott vannak az oldalon pontosan, ha az ember lejjebb görget az oldalon. De ez nem csak ebben az esetben mondható el, hanem minden más szolgáltatással kapcsolatban igaz. Nekem nagyon szimpatikusak azok a cégek, akik nem árulnak zsákbamacskát, nem ködösítenek, hanem kiírják, hogy mégis mi az az összeg, amire számítani kell. Ahhoz, hogy megcsinálják az autónkat, szükséges időpontot foglalni a szervizbe, amit meg tudunk tenni az online időpontfoglaló rendszerükön keresztül. Én teljesen meg voltam lepve, milyen profi rendszerük van. Innen is látszik szerintem, hogy fontos nekik az ügyfeleik kényelme. Hiszen egyszerűen, néhány gombnyomással sokkal egyszerűbb időpontot foglalni, mint telefonálgatni egyesével mindenkinek. Ebben az esetben könnyen lehet, hogy nem alkalmas időpontban telefonálunk, vagy nagy a forgalom a műhelyben, és nem hallják vagy esetleg nem érnek rá felvenni. Mindez kiküszöbölhető az online időponttal. A metaautoszerviz.hu az első, akikkel kapcsolatban nem kap el a gyomorgörcs, ha tudom, hogy lassan vinnem kell az autómat szervizbe, mert eddig mindig pozitívak voltak a tapasztalataim. Mindenkinek szívesen tudom őket ajánlani, akik hasonló cipőben járnak, mint én az autó szervizeltetésével kapcsolatban.