Miért olyan csúnyák a modern autók??

Sosem értettem, hogy miért gyártanak egyre csúnyább autókat, ahogy halad az idő. A veterán autók sokkal szebbek! Ha látok az úton egy vadonatúj és méregdrága kocsit, egy pillanatig sem hat meg… Azonban ha egy old timer jármű halad el mellettem, azt mindig nagyon meg szoktam bámulni. Nem számít, hogy nagy vagy kicsi, olcsó vagy drága, és az sem hogy mi a márkája, ha régi típusú akkor mindegyik szép. Valami számomra érthetetlen ok miatt az autók gyártói és tervezői azokban az időkben sokkal jobb ízléssel rendelkeztek. Mindig az volt az álmom, hogy ha egyszer gazdag leszek, akkor veterán autóm lesz. Milyen kár, hogy a felújítás és a különleges alkatrészek miatt ezek elég drágák… Rendszeresen rendeznek old timer találkozókat, bemutatókat, és én amikor csak tehetem ott vagyok a lelkes tömegben. Ezek az alkalmak nem csak az autók csodálására kiválóak, hanem ismerkedésre is. Sok új barátságot kötöttem már ezeken az eseményeken olyan emberekkel, akik hozzám hasonlóan rajonganak a régi kocsikért.

Azonban tévedtek, ha azt gondoljátok, hogy csak autókról folyik itt a beszélgetés: legutóbbi alkalommal még konyhai gépek is szóba kerültek, kezdve egy italhűtővel. Ekkor szereztem tudomást a rdealer.hu weboldaláról. Ezen a honlapon elképesztően sokféle konyhai kelléket lehet vásárolni. Az áruház helyileg Tapolcán található. Amennyiben rendelni szeretnénk, természetesen erre is van lehetőség, csak figyelnünk kell a csomag méretére. Ha házhozszállítással kívánjuk megkapni a rendelésünket, akkor maximum 40 kg-os terméket szabad választanunk. Ennél nagyobb csomag esetében saját autóval, vagy a rdealer.hu által szervezett raklapos szállítással juthatunk hozzá a termékekhez. Személyes átvételre is van mód a tapolcai helyszínen.

A weboldalon könnyen megtalálhatók és megtekinthetők az elérhető termékek. Kapható italhűtő, fagyasztó, hűtővitrin, hűtött munkaasztal, fagylalt fagyasztó, kávéfőző, ital készítők és adagolók, mosogatógép, pizza sütő, kenyérpirító, grillező, indukciós lap, dagasztógép, és még sok más. Az otthoni használatra is alkalmas gépek mellett ipari eszközök is kaphatók, melyeket pékségben, étteremben, és egyéb vendéglátóipari intézményekben lehet használni. Az italhűtő nagyon fontos része minden szállodának és étteremnek, de egy nagyobb nyaralóban is előnyös lehet. Nem csoda, hogy az erről szóló beszélgetés, melyet a veterán autótalálkozón hallottam, nyáron zajlott.

A weboldalon megtekinthetjük azt is, hogy milyen garanciák érvényesek az adott termékekre. Amennyiben új gépet vásároltunk 1 év, ha használt készüléket választottunk 3 hónap, az alkatrészekre pedig 1 hónap garanciát vállalnak. A szükséges szervizelést vagy cserét a tapolcai telephelyen tudják elvégezni. Azt is megtudhatjuk a weboldalról, hogy a cég nyitvatartási ideje hétköznap 8-16 óráig tart.

A honlapon egy blogot is olvashatunk sok érdekes cikkel a témában. Oldalt kategóriák szerint szűrhetjük az írásokat. Választhatunk, hogy a gyártók bemutatása, a termékek bemutatása, vagy tippek és trükkök érdekelnek minket leginkább. Ha már a gyártók bemutatásáról van szó, meg kell említeni, hogy a rdealer.hu-n katalógus is elérhető. Ez annyit takar, hogy külön hosszabb leírásokat olvashatunk és képeket nézhetünk meg a webáruház által forgalmazott gyártókról és termékeikről.

A “Kapcsolat” felirat mögött találhatók az elérhetőségek. Tájékozódhatunk itt az áruház pontos címéről (ehhez még térképet is csatoltak), telefonszámáról, valamint email címéről. Online üzenet küldésére is van lehetőség. Véleményem szerint ez nagyon hasznos, mert a segítségével bármilyen időpontban és bármilyen helyszínről küldhetünk üzenetet, amikor éppen ráérünk.