Uncategorized

Ilyenek ezek a műszaki dolgok: nem értek hozzá, de szeretem

Neked is megvan az az érzés, amikor valamihez egyáltalán nem értesz, de borzasztóan érdekel?

Na, én pont így vagyok a műszaki dolgokkal: nem értek hozzá, de szeretem őket, sőt, minél újabb és minél több mindent tud, annál jobb. Még akkor is, ha nem tudom teljes mértékben kihasználni. Vegyünk például egy jó kis mélynyomót. Igazából fogalmam sincs, hogy pontosan miért jobb, mint egy sima hangfal, csak azt hallom, hogy sokkal élvezetesebb zenét vagy éppen filmet hallgatni róla. Van is itthon nekem egy, jó sokba is került, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden egyes funkcióját ismerem.

Ugyanezt tudom elmondani a telefonomra is, nagyon okos, tényleg, állítólag rengeteg mindent lehet vele csinálni – még így 4 év után is rácsodálkozom dolgokra, ami számomra újdonság -, de fotózáson és kapcsolattartáson kívül másra nem igazán használom.

A műszaki cikkek közül, egy kategória van, amivel képben vagyok, ezek pedig a konyhai kisgépek. Igen. De lehet ez csak azért van, mert nincs hatmillió különféle funkciójuk. Például, van egy mikrónk, aminek grill funkciója is van, meg olvasztó és hasonlók; ezeket mind ismerem és tudom is használni. Ugyanakkor a sütőnknek is van vagy 9 sütési módja, de ebből konkrétan csak négyről tudom, hogy mit is csinál.

Nem vagyok ez műszaki zseni az a helyzet, de nem is kell mindenkinek annak lennie, mindenesetre, igyekszem tanulni. Új szokásom lett, hogy minden műszaki dolognak alaposan átolvasom a leírását – amit eddig sose tettem meg -, és bízom benne, hogy számotokra is hasznos dolgokról fogok tudni beszámolni majd!

Ilyenek ezek a műszaki dolgok: nem értek hozzá, de szeretem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva