Ha gazdag lennék…

Amikor kicsi voltam, egyszer láttam egy veterán autó találkozót. Akkora hatással volt rám, hogy még ma is emlékszem rá. Nyár volt, és éppen a Balatonnál nyaraltunk a családdal. A strand mögötti mezőn parkoltak le az autók. Sorban álltak egymás mellett, hogy mindenki megcsodálhassa őket. Apukám hosszú beszélgetésekbe kezdett a tulajdonosokkal, engem azonban jobban érdekeltek az autók, mint a gazdáik. Le voltam nyűgözve, hogy mennyire szépek voltak azok az autók! Az általam naponta látott modern járművekhez voltam szokva, nem nagyon láttam még régebbieket azelőtt. Amikor mentünk hazafelé a strandról, az úton is több veterán autó jött velünk szemben. Attól a naptól kezdve valahányszor meglátok egy ilyen autót, csodálattal nézem. Ha gazdag lennék, biztosan én is old timer-rel járnék.

Sokszor elgondolkozok azon, hogy vajon miért voltak a régi autók sokkal szebbek? Akár élőben, akár képen látom őket, mindig az a benyomásom, hogy a mai gyártmányok unalmasak és egyformák hozzájuk képest. Ha gazdag lennék, alapítanék egy céget, és visszahoznám a régi típusú autók gyártását! Egyik nap kicsi túlzásba vittem az álmodozást, és rákerestem az interneten, hogyan kell céget alapítani. Ekkor találtam rá a grossoffice.hu weboldalára. Ugyan én magam még nem állok készen a cégalapításra, úgy gondolom, ez a honlap sokak számára hasznos lehet. Először is, nagyon érthetően magyaráz meg mindent az érdeklődők számára. Annak is sokat segíthet, aki nem feltétlenül cégalapítás miatt kereste fel a weboldalt, csupán érdeklődik a különböző cégtípusok és ezek működése iránt. A cégalapítással kapcsolatban rengeteg hasznos információt megtalálhatunk itt. Például egy összehasonlítást a bt és a kft felépítéséről, valamint alapításának menetéről, melynek során mindkét cégforma előnyei és hátrányai is bemutatásra kerülnek. Ha komolyabban is érdekel minket valamelyik, bővebb leírást is találhatunk róluk. Ezekben felsorolják, hány személy szükséges az adott cégtípus elindításához, milyen feltételeknek kell megfelelni, milyen okmányokra lesz szükségünk, hogyan válasszunk cégnevet, milyen költségekre számíthatunk… A kezdőoldalon a 10 leggyakoribb hibát is ismertetik, melyet a kezdő cégalapítók elkövetnek. Nem csak felsorolták a hibákat, hanem magyarázatokkal is ellátták, amelyekből megtudhatjuk, hogyan lettek volna elkerülhetők. A cégalapítás fontos feltétele, hogy legyen székhelye a cégünknek. A weboldal székhelyszolgáltatással is foglalkozik, amelyről szintén sokat olvashatunk. Hasznos információkhoz juthatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak ezzel kapcsolatosan. Többek között például biztosítanak cégünknek titkári szolgálatort, hivatalos üzleti címet, kezelik és átveszik az oda érkező postai küldeményeket, a küldemények érkezéséről értesítenek, valamint természetesen bizalmasan kezelik az összes adatot. A cégalapítás további feltétele egy ügyvéd jelenléte; a grossoffice.hu a megfelelő ügyvéd megtalálásában is tud segítséget nyújtani nekünk. Könnyen tájékozódhatunk továbbá a székhelyszolgáltató és az ügyfélfogadó irodák elhelyezkedéséről, elérhetőségeiről is. A telefonszámok és a címek egyértelműek és jól olvashatóak. Az irodák helyszínének minél egyszerűbb megtalálása érdekében még térképen is megtekinthetjük ezeket, a nevük mellett. Az árak szintén átláthatóan vannak feltüntetve, mindenki számára érthetően, apró betűs részek nélkül.

A kapcsolatfelvételhez elég, ha felhívjuk a számunkra legmegfelelőbb iroda telefonszámát; ha pedig szívesebben kommunikálunk írásban, egy adatlap kitöltésével online üzenetet is küldhetünk a központi iroda számára. Ha valaki cégalapításon gondolkozik-vagy akár a gondolkozásnál már komolyabb szándékai vannak-minden lényeges információt és szolgáltatást megtalálhat egy helyen. Az indulásnál sokat számít, hogy egyszerűen legyen megfogalmazva minden; ne legyen túlzottan bonyolult, és minden egyes lépésnek tisztában legyünk a szükségességével, az értelmével, valamint a következményeivel is. A grossoffice.hu weboldal ezekben mind a segítségünkre lehet.

cégalapítás