A gyermek biztonsága az első

Éppen a kedvenc műszaki magazinomat olvasgattam egy parkban, a kisfiam mellettem egy gyerekkönyvet olvasott. Hirtelen odajött hozzánk egy kutya. A gazdáját sehol nem láttam, ezért kissé elbizonytalanodtam, hogy vajon nem rejt -e veszélyt ránk nézve. Alapvetően nem félek a kutyáktól és a gyermekemet sem nevelem erre, pusztán ésszerű óvatosságra.

A kutyussal történő találkozás után viszont elgondolkodtam azon, hogy vajon hogyan lehet kivédeni egy veszélyesebbnek tűnő helyzetet. Természetesen kell ésszel és óvatossággal, de azért az sem árt, ha az embernek van egészségbiztosítása arra az esetre, ha szerencsétlen módon mégis megtörténne a baj. A gyermekemet folyton féltem, így elsősorban miatta kezdtem utánajárni annak, hogy milyen lehetőségek vannak.

A www.pannonsafe.hu idáig ismeretlen volt a számomra, de egy nagyon kedves ismerősöm a figyelmembe ajánlotta, miután beszéltem neki arról, hogy tanácstalan vagyok a temérdek információ láttán, amit a biztosítások kapcsán olvasok.

A gyerekem körüli aggodalmam soha nem szűnik, hiszen a múltban már focibaleset és fáról leesés is tarkította a hétköznapok meghitt biztonságát. Sajnos ezek olykor kivédhetetlen események, mivel a gyerkőcökben általában dúl az energia, és még nem gondolnak arra, hogy egy kalandnak induló tevékenység milyen kockázatokat rejthet magában.

Éppen ez a meggondolatlanság vezet oda, hogy sajnos nagyon könnyen megtörténhet a baj. A kutyaharapás lehetősége nagyon megijesztett, de nincs is értelme ilyeneken tépelődni, a legbölcsebb, ha az ember nem gondolkodik, inkább cselekszik helyette, hogy minél kevesebb oka legyen az aggodalomra. Éppen ezért mindenképpen szerettem volna biztosítást kötni, hiszen a pannonsafe.hu oldalon talált lehetőségek pontosan ilyen helyzektekre adnak megoldást.

Anyagiak terén is akad sajnos, hogy kétszer meg kell gondolnunk mire költjük a fizetést, így a váratlan kiadások iszonyatosan meg tudják terhelni a családi kasszát. Egy gyermek sérülésekor egy szülő soha nem a pénzt nézi, de egyértelmű, hogy ki kell használni a legbölcsebb opciókat, és jelen esetben ez az, ha az ember tesz róla, hogy egy ilyen helyzet ne tegye padlóra több hónapra a családi büdzsét. A pannonsafe.hu biztosításai segítségünkre lennének ebben. Ráadásul, amikor a fiam leesett a fáról, és emiatt a csuklóját be kellett gipszelni, a munkából is kiestünk egy-egy napra, hiszen vagy a feleségem, vagy én vittem el őt a kórházba a röntgen vizsgálatokra és több alkalommal történő orvosi kontrollvizsgálatra.

Dilemmámra megoldás jött, hiszen egy elképesztően készséges pénzügyi tanácsadó vette fel velem a kapcsolatot, miután megadtam az adataimat a www.pannonsafe.hu weboldalán. Személyes tanácsadásra került sor, ahol minden részletre kiterjedően átvettük a lehetőségeket. Nagyon szimpatikus volt a figyelem, melyben részesültünk, továbbá az, hogy egyáltalán nem éreztem azt, hogy csupán egy elvégzendő munka vagyok. A tanácsadó a bizonytalan embert látta bennem, és minden igyekezetével azon volt, hogy megleljük a legideálisabb megoldást. Kaptam egy remek tippet, hogy járjak utána, hogy a munkahelyemen elérhető-e Cafeteria rendszeren belüli egészségbiztosítás, illetve annak, hogy ebbe bevonható-e esetlegesen a gyermekem is. Amennyiben ez nem sikerül, akkor mindenképpen érdemes külön egészségbiztosítást kötni a picire. Szerencsére a pénzügyi tanácsadás eredményesen zárult, hiszen az említett lehetőséggel élni tudtam a munkahelyemen.

Azóta is rettenetesen hálás vagyok a www.pannonsafe által kiközvetített pénzügyi tanácsadónak, hogy felhívta a figyelmem erre a lehetőségre. Igaz, hogy eleven gyermekemet nem tudom megvédeni mindentől, de megnyugtat a tény, hogy baj esetén a legszínvonalasabb orvosi ellátást leszek képes nyújtani a számára a biztosító segítségével.