A csillogóra polírozott veteránautóknál csak egy szebb van

Hogy mi az? Hát, például a Contest 30, holland gyártmányú vitorlás, vagy bármilyen hasonlóan csodás vízíjármű. Amilyeneket a BalatonPro nevű helyen lehet bérelni mondjuk. Ami az egyik legjobb hely erre. Sok minden miatt, de főleg a Balaton miatt szerintem. A Balaton a lényeg, a kulcs!

Mert kell a háttérbe egy csodás panoráma… A magyar tenger, állítom, hogy szebb, látványosabb, mint bármelyik égszínkék színű óceánpart. És nem csak nekem, többekkel megegyeztem már ebben a megállapításban. A háttérben, estefelé a balatoni települések fényeivel… Egy csoda!

Én, amikor veterán autókat fotózok is mindig adok a háttérre. De eltölteni pár napot egy BalatonPro-tól bérelt vitorláson, reggelente arra a látványra kelni, ahogy éledezik a magyar tenger partjának népe… Ezt lehet kapni többek között a BalatonPro-tól.

Tőlük tehát lehet bérelni vitorlásokat, több fős társaságoknak is. Családoknak, vagy bulizáshoz a haverokkal, vagy külön kapitánnyal páros édelgéshez. Az ilyesmi, a vizes kaland mindenre alkalmas lehet. Bearanyozni bármilyen fontos eseményt az életünkben. Felsorolnak még leánybúcsút, vagy szülinapi bulit, hogy ötleteket adjanak. Ők rendezvényszervezésben is jók, nem csak a vízi járműveket kínálnak pusztán.

Utóbbit lehet úgy érteni, hogy kiegészíthető jó pár esemény náluk parti programokkal is, hogy néha elszakadhassunk a víztől. Gondoljunk ilyen céges rendezvényekre akár. De aludhatunk is a kabinos vitorlásokban, ha ez lenne a cél.

No de a vízi nomádság, a vízen töltött töltött átszellemülés egy magasabb dimenzió. Én a kis létszámú csapatban láttam meg a lehetőséget, és napokig kint voltunk a vízen. Volt alkalmam megérteni, mennyivel másabb a világ, mint amilyen arcát a hétköznapokban mutatja. Csodásan felszereltek is a vitorlásaik, de amit a természet sajátossága ott kint nyújtani tud, az pótolhatatlan bármilyen technikával, vagy eszközparkkal.

Persze más is lehet a szempont, ha éppen az “ereszdelahajam” a cél, akkor persze hasznos, hogy tud szólni a vitorláson a zene és komolyan felszerelt bárból látjuk el magunkat. De én a nyugalmat díjaztam a legjobban ott kint, a vízen. A GYIK-ben ott van a BalatonPro weboldalon minden praktikus kérdésre is a válasz: hogyan fizethetünk, esetleg adhatunk-e ajándékba is ilyen élményt, stb. Az is fontos kérdés lehet, hogy mi történik, ha rossz az idő, de mint említettem: profi rendezvényszervezőkkel van dolgunk. Nem fog semmi kifogni rajtuk, így a programtervünkön sem, a legeslegrosszabb forgatókönyv esetén pedig legalábbis nem károsodunk meg semmivel.

A BalatonPro profi csapata engem mindennel lenyűgözött. A veterán autók mellett tehát a tengerjárók most az új kedvenceim. De, köszönöm, nekem csak azok, és biztosan azok, amelyek a magyar tenger habjait szelik!